Популярни публикации

Общо показвания

четвъртък, март 20, 2008

ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ 2008-ма !!!



ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ БЪЛГ-АРИИИ САМО ЛЮБОВ ДА РАЗЦЪФТЯВА В СЪРЦАТА ИМ КАТО ПРОЛЕТНИТЕ ЦВЕТЯ НА ВЪЗРАЖДАЩАТА СЕ ПРИРОДА.

НЕКА ЕДИНСТВЕНО ПРЕКРАСНОТО УХАНИЕ НА ЛЮБОВТА НИ ВОДИ ПО НЕВЕДОМИТЕ ПЪТИЩА ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ВОНЯЩИТЕ БЛАТА НА ДЕГРАДАЦИЯТА И СЕ ВЪРНЕМ ОТНОВО НА ВЪРХА, ОТКЪДЕТО СМЕ ТРЪГНАЛИ, ТАМ В ДАЛЕЧНИТЕ ВРЕМЕНА, ОСЪЗНАТИ, ПРЕЧИСТЕНИ И С БОЖИЯТА ПОМОЩ И ВОЛЯ.

http://www.conspiration.cc/

http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php?topic=4103.msg72693#new


Ойл Файда, Бин Буш- Бин Ладен Душ и вся остолная сволач с психотронните апаратурки, барабар с научните притурки, топ-секретни лабораторийки, фамако-отровители, НЛО-фантазмагорийки набират скорост и всичките им там слугинажи, проводници и агентури за пробутване на световните им конспирации са истинските терористи и започват да тероризират света вече на бързи обороти.

Развръзката явно няма да е далече !!!

Очевидно вследствие на психо-контрола, людете станаха като кучетата, намразват тоягата, с която ги бият, но не и този, който държи тоягата.
А, номерът не е да намразите, който и да е било, номерът е да се обичате вие самите и всички около вас, които същи ги лупат с тоягите като вас и да се обедините срещу баш майсторите, които делат и използуват тоягите. Ако това не стане и много бързо, наистина ще си заслужим помиярско-кучешкия живот, който ни се спретва в момента.

Масоните зазиждат вече човечеството от всички страни с едни такива много изгладени, полирани и гланцирани хубавички тухлички, като не предвиждат никакви прозорци и врати. Дори небесната широта през гъсти мрежи ще прозира. Небето, тогава на помощ няма да ви дойде, защото и от него се отказахте и връзката с дедо Боже сами си кръцнахте, но се оставихте мрежата на Матрицата плътно да ви покрие.

Нема ала, бала в тая централа !!!

Впрочем, не може да не ви се е случвало поне веднъж в живота, като говорите с някоя такава полирана тухличка, да имате чувството, че се опитвате неуспешно да се катерите по лизгава стена и накрая се отказвате отоново и отново, все в началната изходна позиция.

Да, нооо проблемът сега е, че вече навсякъде наоколо само такива тухлички ни обграждат и образуват едни такива много яки и полирани зидове, зандан не ти трябва. Зандан, дори без решетки !!!

Да, нооо проблемът сега е, че никой не си задава въпросът
- Аз какъв съм и кой сам, дали неусетно и мен не са ме превърнали в поредната с полиран мозък тухличка и използувана за зидарията на затвора ?

Да, нооо проблемът сега е, че ни манипулират, генетично модифицират и психотронно контролират, за да ни затворят зад стените, които сами градиме.
"Градил Илия килия ..."

Спасението и борбата срещу зидарите, баш майсторите масони, могат да започнат единствено от вас самите, ако себе си първо победите и излезете от коловоза, в който са ви набутали преко сила, зидарията на собствените си затвор да строите.
Най-голямата илюзия, която са насадили на людете у главите с мозъците промити е, че извън затвора ще останат само строителите.

Е, да, ама, неее и тепърва ще има да го разбирате, но няма да има дори миша дупчица, от където да се проврете и навън, на свобода да излезете !!!

Дааа, та кой беше казал, че който прави лошо на другите, преди всичко прави лошо на себе си и то многопластово, бих добавила ?

Дори да си ви оперирали съзнанието и съвестта от бебета, дори и нямате никакви угризения и само егоцентризмът да витае в промитата ви мозъчна система, надлежно фрагментирана, рано или късно ще ви застигне справедливостта и ще попаднете в затвора на собствената си лошотия, затворът, който за други сте строили.

http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=1727&st=0&#entry26205

Едни страдат, за да им просветне и евалюират, а другите-многото, за да мрънкят и се суринясват със сила надолу по стълбицата на еволюцията.

Всички сме под контрол, но въпреки това, ако искаме наистина, можеме да си избереме пътят и посоката, нагоре към светлината или надолу с устрем, право към пъкъла.

ЧЕТЕТЕ СЪС СЪРЦЕ И ДУША, АКО ОЩЕ СЛУЧАЙНО ГИ ИМАТЕ, АКО СТЕ БЪЛГАРИ И АКО ИСКАТЕ ДА СТАНЕТЕ ИСТИНСКИ БОГАТИ.
СЪБИРАЙТЕ САМИ ЗЛАТНИТЕ ЗРЪНЦА, РАЗПРЪСНАТИ В ТЕЗИ ЧЕТИВА, ЗА ДА ИЗГРАДИТЕ ОТ ТЯХ ИСТИНИТЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ, ЗАРОВЕНИ ДЪЛБОКО, ЗАЩОТО СА ОПАСНИ ЗА ВЛАСТЕЛИНИТЕ НА ТЪМНИНАТА, ХВЪРЛИЛИ МРЕЖАТА СИ НАД СВЕТА.

http://www.wmyst.hit.bg/Civilization-HiddenHistory3-main-s.htm

http://forum.all.bg/printthread.php/Cat/0/Board/history/main/362233/type/thread

Българска следа отново изплува от дълбините на историята.

http://ziezi.net/alonso/

Когато изскочат на повърхността всичките, не искам да съм на мястото на останалите. И този момент ще дойде, просто не може да е другояче, не можеее ... българските следи ще разкъсат мрежата на Матрицата, за да засияе отново и с пълна сила светлината и ще се оттеглят тъмните сатанински сили в дън земята.

Последните ще станат първи !!!
Време е !!!
Първородните деца на дедо Боже отново ще си заемат мястото на земята, за да пребъде Човекът, любовта и светлината.
Стига двукраки хибриди, биороботи и сатанински копилета са разигравали своите игри на унищожителни войни, които убиват не само физически, но преди всичко, духът человечески.

И какво остава от човека ?
- Една празна, самодвижеща се двукрака обвивка и фабрика за лайна, подходящо зомбирана, програмирана, егоцентрично-маниакална и на конци вързана марионетка.
Нищо повече, нищооо.

Стига !!!

Еничарските орди на Дявола, само и единствено това правят да ви изпразват от съдържание и ви превръщат в послушнички и бездушни парцалени кукли, възрани с фисели, за да играете само техните сценки.
Нашите съдби от тях са пренаписани, за да ни разиграват като пиончици на световната шахматна дъска, както на тях само им уйдисва и печелят накрая винаги те играта.

29-03-08 STAR WARS EST DE RETOUR et ce n'est pas de la fiction. PARTIE 2 & PARTIE 3. En fait, ils possèdaient la technologie du rayon de la mort de Nicolas Tesla depuis des décennies. Aujourd'hui, des lasers sont développés et placés dans l'espace et plusieurs satellites 'sans nom' se promènent dans l'espace. Vous savez où va une partie de l'argent 'noir'. Les recherches continuent. Ce lien vous donne un aperçu de l'étendue et l'avancée des armes à rayonnement dirigé.
Guerre en Iran? Diabolisation stratégique de l'Iran par les médias ! Après les mêmes stratagèmes que les médias eurent utilisés contre l'Irak, voici maintenant les mêmes phrases utilisées contre... l'Iran. Une attaque en vue ? Pour que les américains acceptent ? Une guerre avant les élections ? Day of Infamy: The March 20, 2008 US Declaration of War on Iran
Les micropuces peuvent-elles modifier les ondes cérébrales ? Washington Post rapporte en mai 1995 que le prince William a été implanté à l'âge de 12 ans et serait repérable sur toute la planète via les satellites et la NSA. "Implanted human beings can be followed anywhere. Their brain functions can be remotely monitored by supercomputers and even altered through the changing of frequencies. Guinea pigs in secret experiments have included prisoners, soldiers, mental patients, handicapped children, deaf and blind people, homosexuals, single women, the elderly, school children, and any group of people considered "marginal" by the elite experimenters. The published experiences of prisoners in Utah State Prison, for example, are shocking to the conscience." Aaron Russo affirma avant sa mort que les hauts membres de l'Élite étaient micropucés afin d'être reconnus comme VIP et être mis de côté lors d'arrestations.

http://www.conspiration.cc/

Връзвайте събития и информации, защото няма случайни неща и ще получите картинката. Тя, обаче е ужасяваща, нооо ще става още по- страшна, ако не намериме кураж всички ние да застанем пред реалността и кажем стоп на цялата тази сатанинска галимация.

ВРЕМЕ НЯМА, УТРЕ ЩЕ БЪДЕ КЪСНООО !!!

ЗАБЕЛЕЖКА:

Отдавна се канех, но сега реших да отбележа за по-късогледите, че като давам разни ситове като примери, това съвсем не означава, че ги рекламирам, идеологизирам или възхвалявам хората, които са ги създали или пишат в тях. Чисто и просто в тези ситове успявам да пресявам една или друга истина, но по принцип щом те съществуват все още, те са също деца на сатанинските сили, които движат света. Сигурно има и още много други, на които не съм попаднала.
Та пак да повторя, в последна сметка това не е важно, накъдето и да се обърнете, пак в мрежата на паека /Матрицата/ ще се озовете, а номерът е чисто и просто да намерите празните пространства и истините, които все пак ни лансират. Това, че точно тези истини и полуистини ги използуват та още повече да ни манипулират си е техен проблем. Вие ги използвайте, с точно обратната цел, да ви служат за поредното парче от пъзела, за да си съставите цялата картинка.
Не е важно те какво целят, а какво вие искате и целите и ако искате да намерите истината, ще я намерите в тези купища от манипулативна плява.
Аз се оказах сам сама в света, противопоставена на всички от щуките и така ми е много добре, защото по този начин много по-лесно достигам до истината и никой не може да ме отклони от нея.
Ровичкам си сама спокойно всеки ден в плявата и си намирам разни златни зрънца. Мненията на най-манипулираните хора също ми дават много ценна информация за начините, по които ги поддържат в това състояние на зомбиране и насочване в исканото състояние и посока.
От всяко нещо може да се поучите, най-паче от врага, стига да го искате.

Парченце по парченце от пъзела и хоп излиза цялата картинка, капка по капка вир става и знанието увеличава, а вярата в илюзиите се изпарява.

http://www.voininatangra.org/modules/xfsection/article.php?articleid=10

Заличавали са и заличават истинските знания, като са ги замествали и заместват с изкуствено създадена вяра и илюзии, но рано или късно пак ще изплуват на повърхността от дълбините на вековете, за да наложат божия закон на справедливостта.

http://www.xnetbg.com/new/forum2/index.php/topic,3933.msg69469.html#new

Най-вярната картина на истината ще бъде тази, която сами си нарисувате, ако искате и имате кураж да я видите, събирайки грижливо парченце по парченце отломките.
Може би това ще бъде и единственото добро нещо за вас и за човечеството, което ще направите в този си живот на опитни лабораторни мишки.

Хайде мишки гмуркайте в миш-маша и се научете да напипате в мътнате води - червената нишка. Хванете ли я е веднъж здраво, няма проблем, ще плувате после в океана от лъжите спокойно и ще ви е ясно пред очите въпреки мътилката, нарочно предизвиквана.

БАЛЪЦИ В МЪТНА ВОДА СЕ ЛОВАТ !!!

http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=1731

http://bulgaria88.narod.ru/Voin.htm

http://www.conspiration.cc/conspir/nouvel_ordre_mondial_vic_flame.html

http://www.mindfully.org/Reform/2006/Earth-Weapon-

Тук зрънце, там зрънце в купищата от плява, докато се наниже цялата огърлица ... !!! Има много и червеи, нооо няма как истината иска саможертви и преодоляване на отвратата.

http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php?topic=1052.msg73337#new

Всичко е толкова прозрачно, че чак е мрачно и светкавици присветват отвсякъде ... !!! Кога ли небото ще се разтвори и земята ще се разцепи ?
Не е далече, горката земя едва диша и всеки момент ще експлодира !!!

01-04-08 Découvrez Roger Morand et son livre Seigneur des Mouches. Maintenant sur Google. Un entretien téléphonique de Nenki avec l'auteur de la trilogie Le Seigneur des Mouches, un polar fantastique sur les rituels et sacrifices d'humains, lluminati et Histoire inconnue de l'humanité. Le Ringard nous a pondu un article qui rassemble beaucoup d'éléments sur cet agenda parmi les plus sombres de l'histoire humaine. Comment pourrons-nous l'arrêter si nous ne l'exposons pas au grand jour? Où vont tous les milliers d'enfants qui disparaissent chaque semaine? À ne pas manquer également l'article de Karmaone sur les Mystères de l'Opération Monarch et le Projet MK-ULTRA. Les Enfants de Duplessis et les victimes, telles Alice Roby, faisaient partie de cet agenda noir de l'expérimentation sur les humains pour apprendre à mieux les contrôller. Le Canada avait fait un "deal" avec Allen Dulles de la CIA.

http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php?topic=4216.msg73436#new

Копирам: "... в Афганистан пишат че там все още има израз "красив като българин". Не съм бил там, но повярвах на израза..."

Бих добавила към това мнение следното :
"красив с величавата си осанка като истински българин.
Осанката, която идва като външна проява на свещената оренда", но се съмнявам, че има език, в който да съществува тези точно дума и с тази им така точна същност.

Все повече и повече се убеждавам, че българският език е изключително богат и свещен, да - БОЖЕСТВЕНИЯ ЕЗИК, не е за всяка уста лъжица, създаден само и единствено да се използува от истинските българи по божията воля и да изразява божественото.

Народът на Еднорога е съставен от Воини на Духа, първородните деца на дедо Боже, и само с техния езикът може да се изрази най-добре и в най-чистата си форма - духовното.

ТОЗ, КОЙТО ПРОДАДЕ ДУХА СИ НА САТАНИТЕ,
ТОЙ НАИСТИНА УМИРА,
ЕДИНСТВЕНА ХРАНА НА ЧЕРВЕИТЕ.

Ето ви и четиво за висшите български бездушни марионетки
и техните още по-висши и по- бездушни марионетисти.

http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=1740

Ако може да се каже по най-простия и прозаичен начин какво е Матрицата, бих казала една система само от условности, които са един вид паяжина хвърлена върху човечеството. Кондисионирането е най-неуловимата форма на заробване и тази форма взима нечувани размери вече.
Всички пъшкат и офкат, но всеки поотделно на своето място, изисква от другите да изпълняват ред условности и по този начин като цяло човечеството не успява да отхвърли мрежата на Матрицата, а напротив се омотава още по-яко в нея.
Как да обясниш на толкова ученото и цивилизовано човечество, че паякът плете мрежата си с една едничка цел, да хваща в нея жертвите си и полека лека една след друга да ги използува за храна, като им изпива кръвчицата ? Толкова е просто. Е, да просто е, но много ученото и интелигенто човечество не обича простите неща, всичко трябва да е много сложно, че да изглежда учено и въобще всичко трябва да изглежда на нещо си там, но не и на това, което е наистина във всички сфери на живота, включая и самите хора. Пълно фалшименто, имитация и илюзия тотална.
Гледаш ги уж хора, ходят на два крака, амааа не сааа, няма нищо човешко в тяхните действия, еле пък духът им, той издухал още, когато са били в зародишната си форма.
Ни хора, ни животинки, а някакви насъскани, освирепели и успешно зомбирани модифицирани нищожества от неидентифициран и безименен все още биологичен вид роботизирани роби, така удобни за черните сатанински изпълнения на властелините на света.
Е, какво ще стане, ако тези същите решат да се осъзнаят, въпреки всичко и откажат да робуват на своите кукловоди ?
Ами опитайте всички да изскочите изпод мрежата и да захвърлите условностите, с които тя ви обгръща и ако сме много, ще ги оставиме господарите с пръст в устата, па може и с /Д/дуло/, евентуално.

http://bulgaria88.narod.ru/simple.html

С играта на думи тук, визирам специално българите, защото по всичко изглежда, че това е била нашата роля, когато дедо Боже ни е пръкнал на земята, като воини на Духа да помогнеме на човечеството да си възвърне човещината, да се одухотворят отново двукраките.

Пак да повторя.

Човек без дух е само харана на червея !!!

Ще кажат някои сега, това е нацинолизъм, расизъм, шовенизъм и какви ли не други условности още и измишльотини, завършващи на -изъм, за да ви притиснат с тях в ъгъла и добре омотаят в отровната паяжина на Матрицата, за да няма защита.

Аз отговарям и без да ме питат, след като има нации трябва да има и национализъм, след като има раси, трябва да има и расизъм и т.н.

Аз не искам да модифицират ДНК-то, да промиват кръвта на българите и измият от нея орендата, а вие ?

Аз не искам да се подчинявам на условностите на Матрицата, а вие ?

Аз не искам и го показвам, а вие ?

Знанието е силата и свободата !!!
Узнаете ли, кой е врагът, не му се подчинявайте, разкъсвайте малко по малко мрежата, която ви е оплела. И така, един по един, та до един, докато не остане ни мрежа, ни паеци, ни Дявол.

Не може, обаче, да искате да махнете мрежата от себе си, а да плетете мрежи за другите.

Не може !!!
Това е най-главното, което трябва да осъзнаете. Мрежата, която плетете за другите, рано или късно и върху вас ще бъде хвърлена и вие също ще се замятате като риби на сухо в нея.
Всичко на този свят е като скачени съдове и нищо не съществува в собствена изолация.
Свободата на другите започва от вашата собствена свобода.

Като казвам паек и се сещам, че едно време почти към всички се обръщах с обръщението "паек".
По-късно се оказа, че съм имала пълно право. Те наистина се оказаха паеци и то какви - едри, ненаситни и хищни тарантули. Инстинктът ми никога не ме е лъгал, дала съм им била точното им и обединяващо име, без дори да подозирам с какви гадинки хищни съм си имала работа. При това, както си ми е присъщо, не съм забравила на всички да им кажа, че са като с една матрица праени и сечени със дефектната замба, толкова еднакво зомбирани и дефектирали като ХОР-а.
Гледаха всички като отровени, но продължаваха със зомбарсктото си настървение да изпълняват всяко движение, подадено им от кукловодите.

Ах, колко хора ще се познаят тука ?

Тогава си мислех, че съм открила света и изразът МАТРИЦА си е само мой специалитет и патент.
Трябваше да минат ужасно много години, даже десетилетия, за да открия МАТРИЦАТА на другите, които я бяха открили и описали с подробности. Аз може и да не съм я описала с подробности, но уверявам ви, я преживявам и изживявам с най-голямите и възможни нейни проявления, просто защото яростно й се съпротивлявам, откакто съм се пръкнала на света и на нея никак не й харесва това. Даже и точното име съм й дала, без да имам и най-малката идея тогава за нея.
Това, че силата и власта са изцяло на нейна страна и зад мен няма, дори един човек за подкрепа и на моя страна, съвсем не ме обезокуражава, напротив. Явно скорпионът в мен обича да цепи сам през пустинята в абсолютно неблагоприятни условия.

Какво да се прави ? Такива са предизвикателствата на съдбата и аз ги приемам и още как, нямам намерение да се предавам, дори да стигна сам сама на финала. Няма нищо случайно, дедо Боже си знае работата, заложил е на добра карта.
А, тези господа, които се вземат за Господ, може да вървят по дяволите в ада, където им е мястото и Господаря - САТАНАТА.

ВЪЗМЕЗДИЕ ЩЕ ИМА И НЕ Е ДАЛЕЧ ДЕНЯТ С ГЛАВНА БУКВА.
ВИДОВ ДЕН ПРИСТИГА , ВЕЧЕ Е НА ПРАГА И ДЕДО БОЖЕ ЧУКА НА ВРАТАТА !!!
АЗ СЪМ ГОТОВА ПЪРВА ДА МУ ОТВОРЯ И ДА ГО ПОСРЕЩНА, УМИРАМ ОТ НЕТЪРПЕНИЕ.

Ето нещо интересно, за което бих казала, че е едно много огромно парче от пъзела на голямата картина на истината за сатанинските сили, които движат света.

flyDragon
White Force НеактивенПубликации: 1601

Относно: Най-големият "медицински" експеримент-Биометрични и ДНК база данни
« Отговор #78 -: Март 27, 2008, 02:26:56 pm »
Една най-сериозна опасност аз лично намирам в това, че вероятно се разработва методология за "отгатване характера" на човека по данни от неговите пръстови отпечатъци, снимки на ириса и така нататък... Алтернативната медицина от хилядолетия използва подобни данни за диагностика на различни болести, а окултизмът - за изследване състоянията на духа, неговите предопределения, кармични връзки, съдба... Далеч съм от мисълта, че секретните институти стоят настрана от тези знания и не се докосват по никакъв начин до тях!
Опасявам се, че полагат усилия за въвеждане на все повече биометрични данни в своите картотеки, за да могат да сканират населението и да локализират онези тела, чиито външни белези разкриват висока вероятност в тях да има въплътени издигнати духове, чието съществуване заплашва системата.

http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php/topic,1234.msg73737.html#new

Това момче сигурно и само не подозира колко голяма истина казва.

http://www.youtube.com/watch?v=JKRYnswV8ow

http://www.youtube.com/watch?v=9ASTvjNBaAw&mode=related&search=

Изглежда, за да сложат окончателно и тотално ръка на земята, бряката Илюминати, ще инсценират енвазия на НЛО-тата.
Леле мале що халограми и номера с топ-секретни оръжия ни чакат в близките времена ? То ще да има разни фойерверки, кьор-фишеци и екшъни с двукраки, облечени в черни костюми.

Леле, малее, реалити шоу не ти требе !!!
Е, това че наистина могат да участвуват в цялата тупурдия и извънземните, е друг въпрос, но по-важното в случая е, крайната цел на заниманието.

http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php/topic,4018.75.html

И каква е крайната цел, знаете ли мили ми дечица, дами и господа ?

НАЛАГАНЕ НА СВЕТОВНА ПОЛИЦЕЙСКА ДИКТАТУРА ПО ЦЯЛАТА ЗЕМЯ, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ ОТ ЕДНА БАНДА МАЛОУМНЯЦИ И ТЯХНИТЕ ОЩЕ ПО-ИЗФИРЯСАЛИ ЕНИЧАРИ.

Нооо, последната дума винаги е на дедо Боже, а той тепърва ще слага всеки там където му е заслуженото място. А маняците, които се вземат и се представят за Господ ще отидат на най-топлото, у пъклото.

Едно време по-лудичките се взимаха, кой за Наполеон, Хитлер, Сталин, даже Цезар и всякакви там други диктатори изкукуригали от властолюбие.
Днес, обаче, най-лудите, се взимат за дедо Боже, направо са върхът на лудостта, това не може да им се отриче.
Мааани другото, но на всичкото отгоре са заграбили властта и се разпореждат със съдбините на хората по едни такива още по луди точки и програмки, осъществявани от безброй орди от еничари.

Който е включен в техните програмки да си дръпне щепсела, защото ще пускат по линията много високо напрежение и ще ви гръмнат бушоните.

http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=1702

Не е важно вече аз, ти и той, а НИЕ, всички заедно да сме, да гледаме в една посока, само нагоре, самоизключили се от сатанинската верига и да блокираме сатанинстито намерение за нашето унищожение.
Време е да покажем на света, че сме все още тук БЪЛГ-АРИИТЕ и какво можеме.

Трябва да преодолеем фрагментациите на мозъка ни, на семейството ни, на рода ни, на народа ни, свсичките му там групи и групички, на села и градове, на Балканските народи.
Успяха да ни надробят на парченца с една едничка цел, накрая от нас да направят една хубава попара и да ни излапат за закуска и даже да оближат купичката.
От векове точат лиги за сладка балканска и най-паче арийска попарка. Трябва да им я понесем врела на ключ, че да се откажат за винаги от нея и да духат после и на киселото млеко.

http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=1663&st=15