Популярни публикации

Общо показвания

неделя, май 24, 2015

ЧЕСТИТ 24-ти МАЙ !!!


http://enkade.blogspot.ch/2010/01/blog-post_19.html
MES APHORISMES



Четива за размисъл, като в мешавицата може да намерите и почувствате някои истински лични моменти.
Има в Интернета доста инфо за свещения български език, тук слагам само това, което намерих в момента. В темата България (от 2010 г.) съм сложила много инфо през годините.


Колкото до мен, нямам вече думата, но така или иначе, вече съм казала достатъчно, макар и не Всичкото и най-Важното, което никога и няма да бъде написано от никого !!!
Следваката цивилизация ще има да изравя много истини, а докато ги сглоби ще се оглоби и  ще се самоунищожи. Поне до сега, все така е ставало и никоя не си е взела поука от предишната изчезнала завинаги, така че ... нищо ново под небето на нашата задръстена с ошашавени двукраки не се очаква, до тоталното й унищожение.
Важно ли е вече, в крайна сметка, от маймуна ли е произлезал така наречения вече условно човек или от генетични опити на извънземни, факт е, че имаме тотално програмирано омаймунясване.
Пардооон, пак се отпецнах !!!
Истината е истина, само когато сам я откриеш и си вътре в нея със своя съзнателен живот.
Търси и ще намериш !
Впрочем, който чака другите да му поднесат цялата истина  на тепсия, никога не я получава !!!
Величието на българския език може да се почувства, да се осъзнае и  да се използва цялостното му богатство, единствено от истински българи, българи по дух, ген и устрем, станали вече редки екземпляри !!!
Думите трябва да бъдат заредени със заряд и многооо чувство, идващо право от сърцето и дух, за да достигнат до душите на хората, ако все още имат такива !!!
Впрочем, от лъжа заряд не се получава, а само въздух под налагане и голямо течение в промитите мозъци или даже това, което идва в рима, но няма да развалям бон тона, вие ще се сетите. Впрочем, защо не - за солчица ???  Има думи, с които само се размерише на фусня, вятъра ги отвее и сякаш никога не са били казани, не остават даже и кални следи, макар и казани от кални двукраки никаквици.
Думите трябва да бъдат одухотворени и биват разбрани наистина само от одухотоврени Хора, останалото е ялово и за яловци, нищожни и бездушни грешници.
Впрочем, не случайно почти никога не използвам чуждици и изравям всякакви думи, дори фолклорни и арго, които никога не съм ползвала, по чудо съхранени в мен, за да остана единствено в рамките на богатството на българския език в цялата му гама.














ПРИЯТЕН ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ЧИТАТЕЛИ !!!








ydara.com ???!!!




http://dalida.blog.bg/history/2013/10/10/drevniiat-bylgarski-ezik.1190455

http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546

Ако някой се интересува и започне да чете темите от началото на създаването на блога, бързо ще установи, че всичко написано тогава, е напълно актуално сега.
http://enkade.blogspot.ch/search?updated-min=2005-01-01T00:00:00%2B01:00&updated-max=2006-01-01T00:00:00%2B01:00&max-results=50
Дааа, номерът е в добрия анализ и далновидността, която не съществува при ОП-вете, които припяват, като поповете едно и също, курдисани всичките на една и съща дяволска вълна  !!!
Много са смешни, когато се дуят и коркат, страшно горди, че са от мнозинството, тупат се по гърдите, същи маймунета и даже надменни го дават.
Хем комично, хем трагично, хем гротескно, макар че всъщност ужасът си е тотален.


Това беше изчислено още преди най-малко десет години, ако четете в началото на блога.

Няма коментари:

Публикуване на коментар