Популярни публикации

Общо показвания

четвъртък, март 18, 2010

СТАРИ И ПРАВИ ПИСАНИЯ, ПРЕДИЗВИКВАЩИ КРИВИ УСМИВКИ У ВСИЧКИ !!!


http://picasaweb.google.com/nddjambazki4/PensSPourLeFuturEtLePass02?authkey=Gv1sRgCN_qi9jGjbeKuAE# Album
http://picasaweb.google.com/nddjambazki4/PensSPourLeFuturEtLePass?authkey=Gv1sRgCN_Gna-KuYCySA# Album
http://www.leetdreams.com/danko/?p=45#comment-2
Danko
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Бързо съчинение за байганьовското посещение на днешните българе, станали европейци, нищо че от тях тръгна Ренесанса, абдалете му, с абдале, вместо Европата при тях да иде.

Ей сбъркана работа станааа това българята !!!

ЧУДО НА ЧУДЕСАТА, БАЙ ГАНЬО СЛЕЗНАЛ ОТ НЕБЕСАТА,
ТУКА НА ЗЕМЯТА, ДА НИ ГЛЕДА СЕИРА И ДА СЕ ЧУДИ И МАЕ,
КАКВО СТАВА И ДА ИМА КАКВО ДА РАЗПРАВЯ
НА ПРИЯТЕЛИТЕ СИ ОТ РАЯ.

Какво би станало, ако по някакво чудо спуснат с парашут Бай ви Ганя от рая, да види какво става тука долу под небесата ?
Ще има да се чуди и вика, какви сме серсеми да ядеме хамбургери, със залепен мобилфон на ушето, вместо бобец, лещица и люта чушчица у гърнето, на теферич и с волна душица, хайдушки песни да си пееме, на хладина в Балкана ...

Ще има да вика и пита, защо всичко ни e фалшиво от това, което ядеме, та до новата ни виртуална култура и стресиращата психо-робия на бройлера затворен в инкубатора.
А, като разбере че сме тръгнали за Европата, направо ще ахне.
Ще има да вика:
- Абе, аз може да сум проз, ама имам широко сърце и отворена душица за всичко човешко, дето оди по земята.

То, културата е нещо, което може и всеки да научи, то магарето дори, подлежи на дресировки.

Но, не всеки може, ей така, да е сърцат и духовит по поръчка, като Бай Ганя, дишал цел живот чист балкански въздух, а не фалшификат опреснена култура.

Това се не учи и от Господа е дадено, само за некой хора.
Та, по тая линия, би требвало Европа да дойде при нази, а не ние да одиме при нея, защото само ще загубиме.

Ние не сме свикнале отровен въздух да дишаме и виртуално щастие и либов, не признаваме.
Ние може и без тех на фалшива културност да се научиме, нооо, ако  ние САМИ си го решиме.
Духовност и широко сърце не могат да имат, ако Господ им е отказал този дар на боговете.

Като додат при нас, може и да им щракне нещо у главата и разберат какво значи българска духовна закваска, дето никъде по света я нема.

Точно като нешенското си кисело млеко, дето му викат ягурт днеска и всички по света го плюскат, но с ялова закваска.
Еее, друго си е, чист булгарикус бацилус, с който и ние сме заквасени и специални хора сме израсли.

Дааа, ама искат сега и от нас ягурт да правят с ялова закваска в старата Европа.
Па, тя мое да е стара, ама ние сме по-стари от нея и не сме правени с ялови закваски, като булбгарикус никъде по свето нема.
Дааа, ама Европата иска да ни приюти, моля ви ти се, да ни направела била европейци и ние да сме били влезнали. Въх, тази Европа, която благодарение на нас българите мина през епохата на Ренесанса, какво нахалство безподобно ?

Хъъъ, когато българите през хилядолетията са правили държави с най-висшето божествено управление и бели градове са градили, така наречените западни европейци, още са се мяткали във вид на неевалюирани маймуняци по лианите нагор-надолу с бананчета в уста.

Е, и сега са си маймуняци, нооо уж евалюирали. Ми, само с голями претенции и искат само златни бананчета, в което се изразява и развитието на цялата им цивилизация.
Готови са даже и да лазат като червеи, по корем да се влачат за още и още златни бананчета, немат насита. Лелеее-малеее и на това му викат цивилизована Европа, само защото са ги дресирали успешно всички маймуни и са ги направили ненанистни консуматори, облечени в дрехи !!!??? Ейде бе, ние не ядехме банани едно време, само хубави домашни домати, ама не с колчетата деее.

Като гледам са опоскали всичко, очевидно ненаситността им е огромна на тая нова маймунска раса. Като привършат всички ресурси ке им гледаме сеира, как дяволите ще ги ръгат с вилите и право у казаните в ада ???

Божкеее, какви времена дойдоааа, Европа да ни приютява, европейци нас да ни прави, вместо ние на Европата да покажем, какво значи древна нация със специалната закваска, дето никой я нема. Голям резил, голямо нещо е станало тука бре, докато ме немаше, ей как може да забравите кои сте, какви сте и от къде сте дошле !!!???
Глеам, глеам, глеам и не искам да вервам на таквая простотия, а после викате, че аз проз съм бил. Да беее, я се вижте, кви миризливи лайна сте забъркали за нула време, чак до небесата вонята им се разнася.

Е, то бива, бива, ма тая цили-цвили-зация хептен ви е взела акъла.
Лелеее, я да си бегам горе на небето, че тука много сговонено станало нещо.
Ще има да разправам на бай Иречек неговата културна Европа, на какво е заприличала големата цили-цвили-зация.
От нея, хората са започнали да зобат ГМО-зоб, като конье, каквото и да им подхвърлят и да цвилат от щастие даже.

Европата е запариличала на едно, както едно време претендиращо за култура, голямо гето, затънало до ушите в калищака, едва дищащо и почти удавено в собственете си миязми на разпада.

А, на Алеко, че му каем да слезе малко от небето и да оди да напише нов пътепис, продължение на "До Чикаго и назад" със заглавие:
"Върхът на простотията, разпростяла се по земята, от Чикаго, та чак до Софията, минавайки през Ниагара".

Едно време, се аз ви бев виновен, че сум бил проз, а сега, кога ме нема, толкоз време, кой ви е виновен на всичките тука, от Америчко, та до Балкано?

И после, ям сум бил проз и они били културни.
Брей, бомбета и капели носат, а под них, нищо нема.
Сааде програмки, дълги дресировъчни сиджимки на гърбетата и на вратлетата, юларчета !!!

Широкото сърце и природно духовното богатство на балаканеца, не се заменят с придобити фалшификат култури, паровенющина и циливили-зована празнота под налягане, затворена в скъпи опаковки. Живото ви не чини пукната пара днеска, нищо че само с пари се разправяте.
Проз сум бил, проз, проз, ама не сум дебил, сърце широко, душа богата, че си одим на небето, не мой да дишам, от вашата цили-цвили-зация, а вие тука си цвилете колко си искате.
Кога успехте всичко да омъскарите бре, маскари ?

Нема въздух, нема вода, нема и рънъ чиста, само РАН-ЪТ, планът за съсипването на Бугария е в пълна сила и на всичкото отгоре българите сами го провеждат. Хей, гяволска работа тая, сам да се прецакваш не е шега работа.
Саде химия и пушаляк се разтила по земята.
Глеам, глеам, глеам, па си викам по едно време, че пак съм сбъркал влако и съм попаднал в ада по погрешка, а не на землята.

Е, па айде, много ви здраве и като гледам накъде вървите, скоро и вие при мене всичките, накуп че дойдете, оти от такава циливилизация, само Апокалипсисут наууу, може да очаквате.
Ай, успех набързо на науча некой лаф на ингилески, да съм в крачка с модата, да не викате само по мене, че съм бил най-прозтиьо. ОТ българския по убав език нема, ама пуста мода, с нея ше си загинете по ингилезки сите.

Знам вече, дека малко ке са тия, дето ке се срещнем в рая.
Другите, барабар с цили-цвилизацията им, ке се горат, во веки веков, у ада, оти гледааам, много грехове са натрупали.

Е па, айде че фащам влако за раьо и дано не улучим бъш тоя, дето прави само маневри и да станем пак зарезил пред Европата да тичам като улаф след него. Ай, па доскоро виждане.
Вече огладнев, забравих си дисагите, дори развих вече алергия от вашата пластични буламачи и месо от луди крави, грипозни прасета и птици. То ората са по-болни, щом до тука са стигнали, добре че не съм вече на Земята, да гледам, колко са се ошашавили.

Нема ги и мускалчетата ми да си вдишна хубава миризмица на българска розица, че нещо само миязми се разнасят чак до небесата, не се диша значи.

Ще си бегам горе, да си апна като ората бобецо с люти чушчици в копанията на дедо Боже, той обожава българската кухня и да му разказвам моите перипетии, само на чист български, езикът на божествата.

Данко
Надежда Кирилова Джамбазова
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 4:52

ЗАБЕЛЕЖКА: Аз не съм момиченце от село, така че не ми се сърдете много за нескопосния диалект, чут от тук и там, в  пълна бъркотия. Не съм нито капелата, нито от селата, просто съм се опитала да го направя фолклорно, но това не е важното.

Няма коментари: